فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان) - سال دهم شماره 1 (پیاپی 55، آبان 1383)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان)
سال دهم شماره 1 (پیاپی 55، آبان 1383)

  • تاریخ انتشار: 1383/11/01
  • تعداد عناوین: 19
|
  • کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک انسدادی
    صفحه 1
    بیماری کاردیومیوپاتی هیپروتروفیک انسدادس جزء بیماری های مهم و خطرناک قلب است که بیشتر زمینه ای ارثی دارد و در جمعیت عمومی تقریبا در یکی از هر پانصد نفر بزرگ سال رخ می دهد. شناخت این بیماری با علایم بالینی و سمع قلب و نوار قلب، نسبتا ساده است و تشخیص قطعی تر با اکوکاردیوگرام میسر می باشد که ضخامت دیواره ی بطن و شدت انسداد و نارسایی میترال را مشخص می کند. بررسی این بیماران از نظر مرگ ناگهانی که بیشتر در ورزشکاران پیدا می شود با اهمیت است و برای پیشگیری می توان از اقدامات درمانی لازم طبی یا جراحی یا گذاشتن پیس میکر یا دفیبریلاتور یا پیس میکر دو حفره این استفاده کرد.
  • روش های روزآمد سامان دهی بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)
    صفحه 10
    COPD بیماری شایع تنفسی است که متاسفانه در موارد پیشرفته، درمان های موجود فقط علایم بیماری را کنترل می کند و مهار پیشرفت آن بسیار مشکل است. با دانستن علل مستعدکننده ی این بیماری که سردسته ی آنها استعمال دخانیات می باشد و قطع به موقع آن، و تشویق جامعه به عدم استفاده از آن به راحتی می توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد. این مقاله به طور خلاصه، راهکارهای درمانی مناسب COPD را مرور می کند.
  • تازه هایی پیرامون اریتم مولتی فرم و اختلالات مرتبط با آن
    صفحه 16
    اریتم مولتی فرم، سندرم استیونس جانسون و نکرولیز اپیدرمی توکسیک طیفی از بیماری های خفیف تا شدید پوست را تشکیل می دهد. علل مختلفی شامل عوامل عفونی، ملکولی، بدخیمی و غیره ممکن است این اختلالات را ایجاد نماید که با توجه به مرگ و میر در فرم شدید آشنایی با آن ها برای پزشکان عمومی و داخلی، ضروری است. در این مقاله به اختصار علل، تشخیص و سامان دهی اختلالات مذکور شرح داده شده است.
  • هپاتیت B: سیر طبیعی و پیامدهای بالینی
    صفحه 21
    با مطالعه این مقاله خواهید توانست: 1- تاریخچه ساختمان ژن ها، پروتئین های ویروسی و پاتوژنی HBV را بیان کنید. 2- اشکال مختلف عفونت HBV بدون علامت، پایدار، مزمن فعال تا سیر نهایی آن را به خاطر بسپارید. 3- نحوه ی برخورد با حاملین سالم HBV را بشناسید و از بروز احتمالی کارسینوم هپاتوسلولار آگاه شوید. 4- اصول درمان و نشانگرهای موفقیت با داروهای ضد ویروسی را بیان کنید. 5- با داروهای ضد ویروسی جدید و نتیجه ی پیوند کبد در این بیماران آشنا شوید.
  • پرونده ویژه: محصولات برتر
  • Intel Core i7 875K/ AMD Phenom II X6 1090T/ Patriot Viper Xtreme DDR3 2000 8GB/ Corsair Dominator GT DDR3 2000...
    صفحات 27-39
  • لرزش
    صفحه 35
    لرزش که شامل حرکات موزون، غیرارادی و نوسانی اعضای بدن است، مهم ترین اختلال حرکتی به شمار می رود. اگرچه برخی آزمون ها، از جمله توموگرافی توزیع پوزیترون (PET) و توموگرافی رایانه ای توزیع فوتون منفرد (SPECT) به عنوان ابزارهای تشخیص کمکی در دست بررسی است اما تشخیص آن عمدتا مبتنی بر شرح حال و انجام معاینه ی بالینی است. این مقاله، طبقه بندی و علل لرزش را مرور می کند و رهنمودهایی برای ارزیابی این دسته از بیماران ارائه می دهد.
  • سردرد: نوع تنشی مزمن
    صفحه 43
    این مقاله درباره ی سردرد تنشی مزمن؛ شایع ترین نوع سردرد است که لازم است به تعریف دقیق و بررسی احتمال اثربخشی درمان ها توجه کافی شود.
  • پاتوفیزیولوژی تشدید آتروژنزیس در بیماری کلیه
    صفحه 45
    مقاله ای که پیش رو دارید درباره ی افزایش خاصیت آتروژنز در افرادی است که به بیماری نارسایی کلیه مبتلا هستند. از سال ها قبل مهم ترین عامل مرگ در بیماران مبتلا به نارسایی پیشرفته ی کلیه ها، بیماری قلبی - عروقی معرفی شده است، متخصصان آلمانی نشان داده اند که تشدید عوامل آتروژنز با واسطه های متعدد، سبب افزایش بیماری های عروقی می گردد که شناخت و مهار آن ها توسط محققان جوان می تواند از شیوع بیماری های قلبی - عروقی و افزایش مرگ و میر در بیماران کلیوی بکاهد.
  • مکمل های غذایی مورد استفاده در کاهش وزن بدن
    صفحه 49
    تعداد افراد دارای وزن بیشتر از حد مطلوب به ویژه در کشورهای توسعه یافته، در حال افزایش است. افزایش وزن احتمال ایجاد بیماری هایی مانند دیابت نوع 2، بیماری قلبی، سرطان و استئوآرتریت را بالا می برد و این بیماری ها باعث هزینه های اقتصادی زیادی در کل بودجه ی مراقبت های بهداشتی می شود. این مطالعه ی مروری نظام مند، به بررسی مطالعات انجام شده در مورد مکمل های غذایی مورد استفاده جهت کاهش وزن پرداخت است و به نظر می رسد که در تایید اثربخشی این نوع مواد، شواهد محدودی وجود دارد.
  • اثرات داروهای ضد افسردگی بر فعالیت جنسی
    صفحه 59
    وفور داروهای ضد افسردگی، توجه ویژه به عوارض جانبی عمده ی آنها از جانب پزشکان را طلب می کند. این مقاله ی مروری، یکی از عوارض عمده ی این داروها را که به لحاظ ماهیت آن کمتر مورد دقت قرار می گیرد به بحث گذاشته شده است. مطالعه ی آن برای همه ی پزشکان مفید خوهد بود.
  • بی اختیاری مدفوع در بیماران سالمند
    صفحه 72
    بی اختیاری مدفوع مشکل نسبتا شایعی در افراد سالمند است (3 تا 21 در افراد بالای 65 سال و بیش از 50 درصد در سالمنداغن ساکن سرای سالمندان) که به علت احساس شرم و ناراحتی کمتر از میزان واقعی به پزشک مراجعه می شود. در این مقاله عوامل این مطلب بررسی و نحوه ی برخورد، تشخیص و درمان آن بیان شده است.
  • رهنمودهایی که در تعیین عوامل خطرساز چاقی در کودکان به پزشکان کمک می کند
    صفحه 83
    مشکل اضافه وزن در کودکان در تمام کشورهای پیشرفته وجود دارد. تربیت غذایی صحیح که باید به وسیله ی والدین انجام گیرد اغلب فراموش شده است. بیشتر کودکان با پیشرفت سیستم بازی های تلویزیونی و کامپیوتری وقت آزاد خود را صرف نشستن در مقابل کامپیوتر و خوردن تنقلات می کنند و فعالیت بدنی کمتری دارند. فراوانی ویتامین های خوراکی در بازارهای دنیا و علاقه ی شدید مادران و پزشکان به این مواد، خود مزید بر علت است. پزشکان اطفال و مراقبان بهداشت در راهنمایی مادران در این زمینه نقش اصلی را دارند.
  • تازه های سامان دهی درد در کودکان
    صفحه 88
    ارزیابی شدت درد و درمان مناسب آن در نوزادان، شیرخواران و کودکان از مواردی است که اخیرا نظر متخصصان و محققان را به خود جلب کرده است و در سال های اخیر مطالعات زیادی در زمینه ی ارزیابی درد و نیز درمان هایی که مناسب سن کودک باشد اعم از درمان فیزیکی، رفتاری - شناختی و دارویی انجام شده است. مقاله ی حاضر مروری جامع بر مسئله ی داروست و مطالعه ی آن به متخصصان کودکان و پزشکان عمومی توصیه می شود.
  • بیاری کاوازاکی
    صفحه 102
    بیماری کاوازاکی یکی از عوامل مهم ابتلای کودکان به بیمای اکتسابی قلب در ایالات متحده و سایر کشورهای توسعه یافته است. اکثر کودکانی که دچار این بیماری می شوند کمتر از 2 سال دارند و 80 درصد از مبتلایان زیر سن 5 سال هستند. بیماری کاوازاکی که یک واسکولیت ژنرالیزه با علت ناشناخته است، ممکن است باعث اختلالات شریان کرونری مانند آنوریسم شود.
  • بررسی کوتاهی قد در کودکان
    صفحه 109
    کوتاهی قد یکی از شایع ترین علل مراجعه به مطب های اطفال است. برای پزشکان عمومی و پزشکان اطفال مهمترین مسئله ارزش یابی صحیح اولیه است که آیا کوتاهی قد که باعث نگرانی والدین شده مرضی است، یا ساختمانی و در حدود طبیعی است و نیز چه وقت باید برای کودک آزمایش های مختلف را انجام داد. به این معنی که ابتدا باید حد نرمال را برای یک کودک به دست آورد. علل کوتاهی قد غیرعادی را در کودک در حال رشد بررسی کرد و سپس برای مشاوره نزد متخصصان فرستاد.
  • داروشناسی بالینی: Rituximab در درمان سیتوپنی ایمنی در بزرگ سالان
    صفحه 117
    در درمان سیتوپنی ایمنی یعنی ITP, آنمی همولیتیک اتوایمیون و سندرم اوانس همیشه تجویز استرویید IgE با مقدار زیاد وریدی و سپس اسپلنکتومی به کار می رود. بیش از 70 درصد از موارد ITP و 50 درصد از موارد AIHA بهبود پیدا می کنند و بقیه یا درمان نمی شوند و یا بیماری آن ها عود می کند. در این دسته از بیماران اجبارا از داروهای سرکوب کننده ی ایمنی استفاده می شود که متاسفانه اکثرا با شکست مواجه می شود. اخیرا آنتی بادی منوکلونال (Rituximab) که ابتدا در سرطان های با منشا B.cell به کار می رفت، در درمان سیتوپنی ایمنی مقاوم به درمان های معمول به کار گرفته شده و نتایج رضایت بخشی داشته است.
  • خودآموزی ویژه پزشکان عمومی
    صفحه 123
    در این مقاله، شرح حال بیماری که با تنگی نفس کوششی مراجعه کرده، ارائه شده است. با طرح سؤالات 4 جوابی قدم به تشخیص، تفسیر علایم و یافته های آزمایشگاهی پرداخته شده و بحث خوبی درباره ی تروپونین های قلبی و استفاده از اندازه گیری آن ها در تشخیص بیماری های قلبی مطرح شده است.
  • عوارض جانبی داروها؛ انواع و گزینه های درمانی
    صفحه 129
    واکنش جانبی داروها مبحث بسیار وسیع و مهمی است که توجه به آن باعث نجات جان بیمار و کاهش موربیدیتی می شود. در این مقاله در زمینه ی تعریف، طبقه بندی، تشخیص، درمان و ارزیابی بیمار دچار عارضه ی دارویی بحث شده که می تواند در سامان دهی به موقع این عوارض کمک کننده باشد.
  • خودآموزی ویژه متخصصان داخلی / سامان دهی انفارکتوس حاد میوکارد در بیمارانی که با بالارفتن قطعه ی ST مراجعه می کنند / قسمت اول
    صفحه 149
    بیماری های عروق کرونری روزبه روز شایع تر می شود. این بیماری جزء اولین علل مرگ و میر در دنیاست و یکی از تظاهرات مهم آن انفارکتوس حاد میوکارد می باشد که به علت انسداد ناشی از ترومبوز عروق کرونری به وجود می آید و اگر در ساعت های اولیه اقدام به درمان جدی و اساسی نشود باعث از بین رفتن قسمت مهمی از نسج میوکارد خواهد شد و به دنبال آن احتمال نارسایی قلب، و مرگ و میر افزایش می یابد. مقاله ی مزبور که محصول مرور صدها مقاله می باشد راهنمای بسیار مفیدی برای تشخیص و درمان این بیماری و عوارض آن می باشد و مطالعه ی آن برای همکاران متخصص داخلی و قلب و حتی پزشکان عمومی که در اولین مرحله، بیمار را معاینه می کنند بسیار ضروری است.